Zoek uitgavenOmslagfoto niet beschikbaar

Alle gelukkige gezinnen

Carlos Fuentes

Een bedroefde moeder schrijft een brief aan de moordenaar van haar dochter. Een commandant staat voor de keus wie van zijn twee zoons moet sterven. Een Don Juan speelt met twee vrouwen die hem zijn verdiende loon geven. Een vader wordt door zijn chef vernederd en zijn zoon probeert hem nog dieper te vernederen.

 

In deze kleurrijke meesterlijk geschreven roman speelt het gezin de hoofdrol en passeert al het menselijke de revue: bedrog, wraak, seksueel misbruik, hypocrisie – en zelfs moord. De diverse families hebben één ding gemeen: ze zijn allesbehalve gelukkig. Zo vormt dit boek een ironische illustratie van de bekende eerste zin van TolstojsAnna Karenina: ‘Gelukkige gezinnen zijn allemaal hetzelfde, ieder ongelukkig gezin is ongelukkig op z’n eigen manier.’ De uiteenlopende familietragedies worden met elkaar verbonden door een koor van stemlozen: zwervers, drugsverslaafden en andere outsiders die geen familie meer hebben. Met hun opzwepende raps bezingen zij de gewelddadige realiteit van het moderne, anonieme stadsleven.

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 6,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Vertaling: Mieke Westra-van den Berg, Mariolein Sabarte Belacortu
  Publicatiedatum: 01-04-2014
  ISBN: 9789402301168
 • Over deze auteur

  Carlos Fuentes (1928-2012) was een van de grootste schrijvers van Mexico en heeft talloze prijzen ontvangen waaronder de Cervantes Prijs en de Rómulo Gallegos Prijs. Behalve schrijver van bekende romans als Alle gelukkige gezinnen en De dood van Artemio Cruz werkte Fuentes als hoogleraar aan Harvard en ambassadeur in Parijs. In 2010 verscheen zijn roman De wil en het lot.

  Meer over deze auteur…
 • Andere boeken van deze auteur

 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij