Zoek uitgavenOmslagfoto

De ambachtsman

De mens als maker

Richard Sennett

Volgens arbeidssocioloog Richard Sennett is ambachtelijkheid meer dan louter vakmanschap. Ambachtelijkheid staat voor een blijvende, basale menselijke neiging: het verlangen om werk goed te doen omwille van het werk zelf, waardoor we vaardigheden ontwikkelen en gericht zijn op het werk in plaats van op onszelf. In dit tot nadenken stemmende boek onderzoekt een van de grootste sociologen van deze tijd het werk van de ambachtsman in heden en verleden, vergelijkt hij de diepe verbanden tussen materieel bewustzijn en ethische waarden, en ondergraaft hij algemeen aanvaarde ideeën over wat bijdraagt aan goede arbeid.

Sennett reist in De ambachtsman door tijd en ruimte: van de klassieke Romeinse stenenmakers naar de goudsmeden van de Renaissance, de drukpersen van de Verlichting in Parijs en de Industriële Revolutie in Londen, naar de moderne wereld. De ambachtsman is een briljante cultuurgeschiedenis over onze verhouding tot ons werk.

"Knap geschreven en van belang voor een ieder die nadenkt over de betekenis van arbeid in zijn leven en onze maatschappij." NBD Biblion

meer quotes

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 14,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Vertaling: Willem van Paassen
  Publicatiedatum: 11-03-2016
  ISBN: 9789402306842
 • Quotes

  • "Knap geschreven en van belang voor een ieder die nadenkt over de betekenis van arbeid in zijn leven en onze maatschappij." NBD Biblion

 • Over deze auteur

  Richard Sennett is een van de belangrijkste sociologen van het moment. Hij doceert aan de London School of Economics en New York University. Bij Meulenhoff verschenen De cultuur van het nieuwe kapitalisme en De ambachtsman. In 2010 ontving hij voor zijn werk de Spinozalens, de internationale onderscheiding voor filosofen, schrijvers en wetenschappers die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van het denken over ethiek.

  Meer over deze auteur…
 • Andere boeken van deze auteur

 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij