Zoek uitgavenOmslagfoto

Taal op drift

Langetermijnontwikkelingen in de taal en samenleving en de verrassende parallellen daartussen

Joop van der Horst

In Taal op drift onderzoekt Joop van der Horst taalveranderingen door de eeuwen heen. Sommige veranderingen gaan al duizend of tweeduizend jaar almaar in dezelfde richting. Daar komt geen menselijk ingrijpen aan te pas; het gaat vanzelf. Toch blijkt dat de taal niet lukraak verandert.

Het verhaal van de taal en dat van de samenleving staan niet zo los van elkaar als altijd wordt gedacht. Er is een verrassende, zelfs onthutsende parallellie tussen wat er met de taal gebeurt en wat er in de samenleving plaatsvindt. Daarom gaat Taal op drift niet alleen over taal, maar ook over geld, over de standenmaatschappij, over vrouwenemancipatie en over nog veel meer.

'In het levendige boek galopperen taal en wereld tezamen op.' NRC Handelsblad

meer quotes

Bestel 'Taal op drift' bij:


Uitgave: Paperback
Prijs: € 29,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback
  Publicatiedatum: 01-02-2016
  Pagina's: 544
  ISBN: 9789029088862
 • Quotes

  • 'In het levendige boek galopperen taal en wereld tezamen op.' NRC Handelsblad

 • Over deze auteur

  Joop van der Horst (1949) is hoogleraar Nederlandse taalkunde aan de universiteit van Leuven. Naast een lange reeks boeken en artikelen over de geschiedenis van onze taal schreef hij columns voor het Leids Dagblad, Haarlems Dagblad en De Standaard, en werkte hij meer dan twintig jaar mee aan het NOS-radioprogramma Wat een taal. Van der Horst won in 2006 de populariseringsprijs van de Landelijke Onderzoeksschool Taalwetenschap.

  Meer over deze auteur…
 • Andere boeken van deze auteur

 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij