Zoek uitgavenOmslagfoto

Supergroente & powerfruit

Kies en kook de beste soorten voor een lang, slank en gezond leven

Jo Robinson

Supergroente & powerfruit maakt de lezer ervan bewust dat de kern van een goede voeding niet ligt in het simpelweg eten van groente en fruit, maar vooral in het eten van bepaalde soorten groente en fruit.

Veel mensen denken dat problemen in ons eetpatroon voortkomen uit de industrialisatie van voedsel zo’n 150 jaar geleden. Maar volgens Robinson begon het al 10.000 jaar geleden, toen de mens zijn gewassen begon te zaaien en oogsten. Hij plantte vooral groente- en fruitsoorten die vol suikers zaten, maar bijna geen mineralen, vitaminen, antioxidanten etc. bevatten. Robinson toont aan dat het eigenlijk heel makkelijk is om betere en gezondere keuzes te maken. Ze beantwoordt vragen als:  welke soorten bevatten het minste suiker? Hoe behoud je de meeste vitamines en mineralen? En hoe krijg je de meeste antioxidanten en andere heilzame stoffen binnen?

Supergroente & powerfruit beschrijft tientallen groente- en fruitsoorten die een belangrijke bron zijn van goede voedingsstoffen. Niet alleen alle positieve eigenschappen van de verschillende soorten worden uitgelegd, ook helpt ze de lezer
de juiste soorten te kiezen en legt uit hoe die bewaard en bereid moeten worden om de meeste voedingsstoffen te behouden.

Supergroente & powerfruit is een verkenningstocht langs bekende en nieuwe soorten en smaken, en is onmisbaar voor iedereen die gezonder en bewuster wil eten!

'Een geweldig boek om je groentekennis bij te spijkeren.' Delicious

meer quotes

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 12,99
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Vertaling: Asterisk
  Publicatiedatum: 25-02-2014
  ISBN: 9789460239885
 • Quotes

  • 'Een geweldig boek om je groentekennis bij te spijkeren.' Delicious

 • Over deze auteur

  Jo Robinson is een succesvolle auteur en coauteur van veertien non-fictieboeken. Als onderzoeksjournalist en nationaal erkend expert speurt ze naar manieren om noodzakelijke voedingsstoffen terug te brengen in onze groente, fruit, vlees, eieren en zuivelproducten. Ze heeft hierover gepubliceerd in onder andere The New York Times, USA Today en The Wall Street Journal.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij