Zoek uitgavenOmslagfoto

Pogingen iets van het leven te maken

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar

Hendrik Groen

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage...

Bestel 'Pogingen iets van het leven te maken' bij:


Uitgave: Gebonden omplakte band
Prijs: € 24,99
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Gebonden omplakte band
  Publicatiedatum: 20-04-2017
  Pagina's: 560
  ISBN: 9789029090643
 • Over deze auteur

  Hendrik Groen publiceerde zijn eerste dagboek in 2014. Pogingen iets van het leven te maken werd een groot succes: er is een heuse Hendrik Groen-fanclub, de vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan 35 landen, er is een tv-serie van gemaakt die werd uitgezonden door omroep MAX, het is bewerkt tot een theaterstuk door Bos Theaterproducties, én het boek kreeg de NS Publieksprijs 2016. Ook zijn tweede dagboek Zolang er leven is staat al sinds verschijnen onafgebroken in de Bestseller 60. Van de dagboeken zijn een half miljoen exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen. Hendrik Groen is een pseudoniem.

  Meer over deze auteur…
 • Andere boeken van deze auteur

 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij