Zoek uitgavenOmslagfoto

Scherven

Ismet Prcic

In zijn deels autobiografische debuut schrijft Ismet Prcic over een jonge Bosniër met dezelfde naam als hij, die zijn door oorlog verscheurde thuisland is ontvlucht en een nieuw leven in Californië is begonnen. Vanwege zijn onaflatende schuldgevoel dat hij zijn familie heeft achtergelaten, krijgt Ismet het advies om ‘werkelijk alles’ op te schrijven.

Al schrijvende verliest Ismet zijn vaste voet in het heden. Zijn teksten raken vervlochten met het perspectief van Mustafa. Deze jonge man – bestaand of ingebeeld – is in Bosnië achtergebleven en heeft zich aangesloten bij een troep elitesoldaten. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de scherven van Ismets onherkenbaar geworden leven ooit in elkaar hebben gepast.

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 12,99
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Vertaling: Anne Jongeling
  Publicatiedatum: 18-03-2014
  ISBN: 9789000331574
 • Over deze auteur

  Ismet Prcic werd in 1977 geboren in Tuzla, Bosnië en Herzegovina, en emigreerde in 1996 naar de Verenigde Staten. Hij is acteur, auteur en scriptschrijver. Hij behaalde een Master of Fine Arts aan de University of California, won in 2010 een NEA Award in de categorie fictie en was in 2011 fellow bij het Sundance Screenwriting Lab. Prcic woont samen met zijn vrouw in Portland, Oregon.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij