Zoek uitgavenOmslagfoto

Vrijdagen bij Enrico's

Don Carpenter

Vrijdagen bij Enrico’s is het verhaal van een groep schrijvers uit San Francisco en Portland tijdens de vroege, onstuimige dagen van de Beat-scene – een tijd van dromen en onbegrensde mogelijkheden. We volgen auteur Charlie en zijn jonge vrouw Jaime, beiden laverend tussen de opwinding van beginnend schrijverschap en de melancholie van niet ingeloste ambities. Op vrijdagen spreken ze af in het kleine café Enrico’s met vrienden en andere aspirant-schrijvers. Soms praten ze over het schrijverschap, maar meestal drinken ze, halen ze herinneringen op of beledigen ze elkaar – het ultieme kenmerk van broederschap.

Carpenter tekent een zorgvuldig en nostalgisch portret van San Francisco en Portland in de jaren ’50 en vroege jaren ’60; van schrijvers en bohemiens, van huwelijken en vrije liefde, van vriendschappen en onuitgesproken rivaliteit, van manuscripten die nooit gepubliceerd zullen worden en het onverwacht doorbreken als schrijver.

Het manuscript van Vrijdagen bij Enrico’s was in de vergetelheid geraakt sinds de dood van de auteur, maar werd onlangs ontdekt en afgerond door Jonathan Lethem.

'Een loepzuiver verhaal over de vreugde en worstelingen van het schrijverschap.' Leeuwarder Courant

‘Een meeslepend boek, waaruit op elke pagina zijn liefde voor en beheersing van het vak spreekt.' Het Parool

meer quotes

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 12,99
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Vertaling: Onno Voorhoeve
  Publicatiedatum: 22-04-2015
  ISBN: 9789402303599
 • Inkijkexemplaar

 • Quotes

  • 'Een loepzuiver verhaal over de vreugde en worstelingen van het schrijverschap.' Leeuwarder Courant

  • ‘Een meeslepend boek, waaruit op elke pagina zijn liefde voor en beheersing van het vak spreekt.' Het Parool

 • Over deze auteur

  Don Carpenter (1932-1995) was een van de beste schrivjers van de Amerikaanse Westkust. Hij groeide op in Portland en keerde na zijn dienstjaren bij de luchtmacht in Japan terug naar de Westkust. Carpenter schreef romans en had een succesvolle carriere als scenarist, waarvoor hij lange periodes in Hollywood woonde. Na jaren van slechte gezondheid pleegde hij in 1995 zelfmoord in Mill Valley, Californie.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij