Zoek uitgavenOmslagfoto

Jodendom

Een heldere inleiding

Lou Evers, Jansje Stodel

Na het succes van de tv-serie De kanarie in de kolenmijn met Hanneke Groenteman een informatieve gids over Jodendom voor jong en oud, ongeacht achtergrond of geloof

Jodendom helder en bondig uitgelegd
Wat is Jodendom eigenlijk? Wat weten we van een van de belangrijkste en oudste religies van de wereld? In Jodendom. Een heldere inleiding geven Lou Evers en Jansje Stodel antwoord op allerhande vragen over het Joodse leven. Wat houdt de besnijdenis in, en wanneer en hoe wordt bar en bat mitswa gevierd; wat zijn de gebruiken rondom huwelijk, scheiding, ziekte en dood? Natuurlijk worden ook de Joodse feestdagen en de sjabbat uitgelegd. En welke Joodse stromingen zijn er in Nederland?

Jodendom. Een heldere inleiding is een helder opgebouwd verhaal dat inzicht geeft in het Joodse leven van dag tot dag en van jaar tot jaar. Het geeft een overzichtelijk portret van de Joden en hun tradities. Inclusief illustraties en een handige woordenlijst.

Uitgave: Gebonden met stofomslag
Prijs: € 17,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Gebonden met stofomslag
  Publicatiedatum: 04-07-2017
  Pagina's: 0
  ISBN: 9789029092067
 • Over deze auteurs

  Lou Evers (1927-2016) was rector van de Joodse Scholengemeenschap Maimonides in Amsterdam en secretaris van het ojec, het overlegorgaan voor Joden en christenen. Als docent Jodendomskennis was hij verbonden aan diverse leerhuizen.

  Meer over deze auteur…

  Jansje Stodel was actief betrokken bij diverse Joodse (vrouwen)organisaties en schreef samen met Lou Evers Jodendom. Een heldere inleiding.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij