Zoek uitgavenOmslagfoto

Ananas

Een liefdesgeschiedenis

Lex Boon

Ananas is een fascinerende geschiedenis en een verzameling fantastische verhalen over de meest exotische vrucht die we kennen.

 

Op een dag komt de vriendin van journalist Lex Boon thuis met een cadeau: een ananasplant. Niet veel later maakt ze het uit en blijft hij alleen achter. Met de ananas. In een poging zijn liefdesverdriet te vergeten raakt hij geobsedeerd door de vrucht. Als hij in de krant leest dat boze ananasboeren in Thailand hun oogst op de snelweg dumpen, stapt hij in het vliegtuig om de zaak te onderzoeken. Eenmaal ter plaatse raakt hij verstrikt in de ondoorzichtige keten van de fruitindustrie. Wat volgt is een wereldwijde zoektocht naar ananasverhalen. Hij belandt met een vreemde jongen in een zeventiende-eeuws Schots ananaskasteel. En via een ananascongres in Costa Rica komt hij op het spoor van de uitvinder van de ‘extra zoete ananas’. Hij reist naar Ghana om zijn eigen ‘minder zoete ananas’ te importeren én hij wordt weer verliefd.

 

De pers over Lex Boon

‘Boon heeft een goed oog voor het vertellen van een anekdote.’ de Volkskrant

‘De ananas is journalistieker dan je in eerste instantie denkt. Noem een gebeurtenis en Lex heeft er een ananasverhaal bij.’ Vice.com

‘Op een mooie manier vertellen. Dat is inmiddels het handelsmerk van Lex Boon.’ NieuweJournalistiek.nl

Uitgave: Gebonden omplakte band
Prijs: € 20,00
Ook verschenen als:
Delen
   
  • Specificaties

    Uitgave: Gebonden omplakte band
    Publicatiedatum: 04-01-2019
    Pagina's: 224
    ISBN: 9789029092364
  • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij