Zoek uitgavenOmslagfoto

Bonjour tristesse

Francoise Sagan

In Bonjour tristesse brengt de zeventienjarige Cécile samen met haar vader de zomer door in een landhuis aan de Franse Rivièra en verwondert zich over de wereld van de jetset. Wanneer haar vader zijn versierdersbestaan dreigt in te leveren voor een huwelijk met de dominante Anne komt het gemakkelijke leventje van Cécile in gevaar. Cécile accepteert dit niet zonder slag of stoot en besluit haar vaders huwelijksplannen te ondermijnen. Ze bedenkt een plan waarbij ze haar naasten als pionnen bespeelt.

Toen Françoise Sagan Bonjour tristesse in 1954 op achttienjarige leeftijd publiceerde sloeg het in als een bom. Ondanks haar eigen jonge leeftijd had ze een roman geschreven die blijk gaf van een diepgaand inzicht in de psyche van een meisje als zijzelf en haar problemen met volwassen worden.

'Vette intriges uit 1954.' Glamour

meer quotes

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 5,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Vertaling: Marianne Gossije
  Publicatiedatum: 06-07-2015
  ISBN: 9789402304572
 • Quotes

  • 'Vette intriges uit 1954.' Glamour

 • Over deze auteur

  Françoise Sagan (pseudoniem van Françoise Quoirez, 1935-2004) debuteerde in 1954 met Bonjour tristesse. Deze roman werd in 1957 verfilmd. Sagan ontleende haar pseudoniem aan de Prince de Sagan, een personage uit Op zoek naar de verloren tijd van Proust, die ze zeer bewonderde.

  Meer over deze auteur…
 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij