Montana

Leden van ons I love lezen reviewteam hebben Montana gelezen en hebben een review geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle reviews. Als je alle complete reviews wilt lezen, scroll dan naar beneden.

Montana

Nadat hij Benjamin Pearl, een ondervoede, verwilderde jongen die in de wildernis van Montana woont, probeerde te helpen komt maatschappelijk werker Pete Snow oog in oog te staan met Jeremiah, de ernstig getroebleerde vader van de jongen. Met moed en omzichtigheid weet Pete langzaam het vertrouwen te winnen van deze kluizenaar. Terwijl Petes eigen gezin uit elkaar valt, trekken de activiteiten van Jeremiah de aandacht van de FBI. Pete raakt verzeild in een klopjacht waaruit niemand zonder kleerscheuren tevoorschijn zal komen.

In deze verpletterende en beeldende roman verkent Smith Henderson de complexe vragen die begrippen als vrijheid, genade, achterdocht en anarchie met zich meebrengen. Hij schetst op briljante wijze een beeld van de tegenstrijdigheden die Amerika kenmerken. Montana is een onvergetelijk, voor niets terugdeinzend debuut dat de entree van een groot literair talent markeert.

Miriam Verhaaf

'Echt een verhaal waar je nog lang over na blijft denken.'

Saphira

'Een aangrijpend verhaal met spanning, wantrouwen, steun en vertrouwen.'

José van Roosmalen

'Henderson toont mooi taalgebruik.'

Eline Smit

'Een aangrijpend verhaal.'

Margaret Steenbakker.

'In deze roman wordt op een zeer schrijnende manier weergegeven hoe kwetsbaar mensen zijn en hoe hard de wereld soms kan zijn.'

Christine De Knijf

'De auteur zet krachtige personages neer.'

Maaike Schuilenburg

'Niet één bladzijde teveel in dit lijvige debuut.'

Hans van den Berg

'Het is meeslepend, en geeft het een redelijk goed beeld van de tijd waarin het zich afspeelt.'

Jos Trippenzee

'Smith Henderson schrijft rauw en direct.'

Lindsey Berloo

'Prachtig boek, leest vlot.'

  • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij