Het land

Testlezers van ons I love lezen-reviewteam hebben Het land van Aukelien Weverling gelezen en hebben een recensie geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle recensies. Als je alle complete recensies wilt lezen, scroll dan naar beneden.

Het land

Het is ook mogelijk dat je er niet van houdt: van de Ruysdaalse luchten, de ijle populieren en het loeiend vee. Dat prachtige Hollandse landschap waarin nooit iets gebeurt behalve geboorte en dood. Betje, bijvoorbeeld, verveelt zich stierlijk. Moe praat in spreekwoorden, Pa klaagt over het weer: het zijn vaste waarden in haar leven. Tot er beweging komt in die stationaire wereld en de gebeurtenissen een wending nemen die niemand had kunnen voorspellen.

Het land is een roman over opgenomen en buitengesloten worden. Een indrukwekkende boerenvertelling over folklore, kalverliefde, bekrompenheid en religieuze verstikking.

Christine van Spanning

'Een goed geschreven psychologische roman die veel stof levert om over na te denken en van gedachten te wisselen over thema's als integratie, identiteit en groepsdruk.'

Sylvia van Barneveld

'Een verrassend boek wat in elke tijd kan spelen.'

Anne-Marie Kamerman

'Wat een mooi boek.'

Maria Lohof

'Een mooi boek dat zeker de moeite waard is om te lezen.'

Anouk de Jong

'De prachtige schrijfstijl en het goede verhaal met altijd nog actuele problematiek zorgen ervoor dat je dit boek in één ruk uitleest.'

Toos de Zeeuw

'Het Land is een hard boek.'

Patrice van Trigt

'Met dit boek bevestigt Aukelien Weverling dat ze een bijzondere stem in de Nederlandse literatuur heeft.'

  • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij