Becks laatste zomer

Becks laatste zomer is de debuutroman van Benedict Wells, de auteur van Het einde van de eenzaamheid. Leden van ons I love lezen-reviewteam hebben het boek Becks laatste zomer gelezen en hebben een review geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle reviews. Als je alle complete reviews wilt lezen, scroll dan naar beneden.

Becks laatste zomer

Ooit wilde Robert Beck muzikant worden, maar hij kwam als leraar op een middelbare school terecht. Nu hij de veertig nadert, gaat zijn leven hem steeds meer tegenstaan. Totdat hij het buitenbeentje Rauli Kantas in de klas krijgt, wiens stem en gitaarspel bovennatuurlijk goed zijn. Beck besluit zich over hem te ontfermen, maar niet geheel belangeloos: als ontdekker, manager en songwriter van Rauli hoopt hij dat zijn grote droom, een glansrijke carrière in de muziek, alsnog in vervulling gaat. Maar net als Beck heeft ook de raadselachtige Rauli zijn geheimen...

Er breekt een zomer aan waarin alles mogelijk lijkt - en alles op het spel staat. De zoektocht naar een label verloopt anders dan verwacht, Becks relatie met de studente Lara hangt aan een zijden draadje en zijn beste vriend, de Duits-Afrikaanse Charlie, trekt op magische wijze problemen aan. Alle personages zijn op weg om zichzelf te ontdekken en dat pakt niet altijd zo uit als ze hadden gedacht. Uiteindelijk moet Beck beslissen hoeveel hij werkelijk voor zijn vrijheid overheeft.

Becks laatste zomer is een road novel, een universeel verhaal over muziek, de liefde en het leven - grappig, wijs en ontroerend.

Annemarie Olthof-Boelens

"Becks laatste zomer roept gemengde gevoelens bij mij op. De keuzes die gemaakt worden, de drugs, het geweld en het open einde voelen ongemakkelijk. Toch zit het boek zó knap en origineel in elkaar dat het heel lekker leest."

Robert-Jan Renes

"Wat een boek zeg. Ik ben er doorheen gevlogen."

Gerri Vossen

"Prachtig boek, goed geschreven, vlotte schrijfstijl met ook mooie en grappige stukjes ertussen. Het boeit vrijwel meteen."

Afke de Jong

"Zeer boeiende, humoristische, soms hilarische roman. Geen woord teveel geschreven over de personages, de worsteling van wie men is en wat de personages met het leven willlen."

  • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij