Bill Buford
Bill Buford schrijft voor en is sinds 1995 redacteur van The New Yorker. Daarvoor was hij zestien jaar redacteur van Granta-magazine. In 1989 werd hij uitgever van Granta Books. Hij schreef Tussen het tuig. Hij is geboren in Baton Rouge, Louisiana, groeide op in Californië, en studeerde op UC Berkeley en Kings College, Cambridge. Hij woont in New York City met zijn vrouw, Jessica Green, en hun twee zoons.
Laatste uitgave
Bill Buford, de bekende schrijver van de hilarische bestseller Tussen het tuig, doet in Hitte een min-stens zo onthullend verslag van zijn ervaringen in de keuken van restaurant Babbo in Manhattan van de flamboyante topkok Mario Batali. Aanvankelijk ondergaat Buford de keuken als een ‘culinair strafkamp’, maar hij houdt stug vol en Batali brengt hem in drie jaar tijd de kneepjes van het vak bij. Gaandeweg raakt Buford steeds meer gefascineerd door de culturele achtergrond van de Italiaanse gerechten en kookmethodes. Hij besluit in het voetspoor van Batali zelf naar Italië te gaan als ‘voedseldetective’ en om te leren tradi-tioneel...Lees meer