Zoek uitgavenOmslagfoto

Bonbons voor mevrouw Assad

Achter de linies van het Syrische regime

Robert Dulmers

Sinds het uitbreken van de burgeroorlog in 2011 raakt Syrië steeds meer geïsoleerd. De internationale gemeenschap durft niet in te grijpen en het regeringsleger van Assad, de rebellengroeperingen en strijders van IS plegen aanhoudend geweld tegen hulpverleners, burgers en journalisten. Het land wordt elke dag onveiliger, waardoor er nauwelijks pers aanwezig is om getuigenis af te leggen van de excessen.

Robert Dulmers is altijd al gefascineerd geweest door oorlogsgebieden. Hij laat zich niet afschrikken door het geweld en met gevaar voor eigen leven reist hij twee maanden kriskras door het land. Geen enkele westerse journalist heeft sinds het uitbreken van de oorlog toestemming van het regime gekregen om zo lang in Syrië te verblijven: Dulmers is de eerste Nederlandse journalist sinds jaren die op  deze manier door het land reist. Hij spreekt niet alleen met kopstukken van het regime en met vechtende generaals aan het front, maar ook met kunstenaars, paters en archeologen.

Bonbons voor mevrouw Assad is een unieke en verhelderende kijk achter de oorlogslinies. Dulmers’ verslag is niet alleen spannend en meeslepend, maar hij laat eveneens de andere, minder bekende kant zien van een land in een slopend conflict,  waarvan niemand weet wat de uitkomst zal zijn.

 

"Hoewel Syrië voor de gemiddelde krantenlezer inmiddels synoniem is met doffe ellende‚ is de toon in het boek vaak verfrissend licht. Onder meer dankzij smakelijke anekdotes." Wordt Vervolgd

‘Buitengewoon interessant, hartstochtelijk en bevlogen.’ Leeskost

meer quotes

Bestel 'Bonbons voor mevrouw Assad' bij:


Uitgave: Paperback
Prijs: € 19,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback
  Publicatiedatum: 18-04-2016
  Pagina's: 248
  ISBN: 9789029091299
 • Quotes

  • "Hoewel Syrië voor de gemiddelde krantenlezer inmiddels synoniem is met doffe ellende‚ is de toon in het boek vaak verfrissend licht. Onder meer dankzij smakelijke anekdotes." Wordt Vervolgd

  • ‘Buitengewoon interessant, hartstochtelijk en bevlogen.’ Leeskost

 • Over deze auteur

  Robert Dulmers (1965) schreef voor Vrij Nederland, NRC Handelsblad en de VPRO. Hij was onder meer oorlogscorrespondent in voormalig Joegoslavië, en over die tijd schreef hij de autobiografische roman Zwart. Van hem verscheen eveneens Wachten op witte rook: de opvolging van Johannes Paulus II. Dulmers schrijft regelmatig stukken voor De Groene Amsterdammer.

  Meer over deze auteur…
 • Andere boeken van deze auteur

 • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij