De ketting

Leden van ons I love lezen-reviewteam hebben de roman De ketting van Sloane Crosley gelezen en hebben een review geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle reviews. Als je alle complete reviews wilt lezen, scroll dan naar beneden.

de ketting

Kezia, Nathaniel en Victor ontmoeten elkaar na jaren op de extravagante bruiloft van een studievriend. Ze bevinden zich alle drie op het randje van een quarterlifecrisis en zijn met niets anders bezig dan hun eigen leven. Al snel vallen ze terug in hun oude gewoonten: Victor houdt van Kezia. Kezia houdt van Nathaniel. Nathaniel houdt van Nathaniel.

Te midden van al deze semi-vrolijkheid heeft Victor een bizarre nachtelijke ontmoeting met de moeder van de bruidegom, waarna hij geobsedeerd raakt door een legendarische, al decennialang vermiste ketting en de vermeende nazi-herkomst ervan. Deze ketting zet een avontuur in gang dat de drie van Miami tot Parijs brengt.

De ketting is een roman over obsessie, over de valkuilen van moderne relaties en over drie vrienden die worstelen om bij elkaar te zijn nu hun levens niet zijn gelopen zoals ze hadden gehoopt.

Helma Koot

'Het is een mooi geschreven roman over persoonlijke groei en keuzes waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt.' ****

Karina Hoekerswever - Hanegraaf

'Een onderhoudende roman, kritische naar vriendschappen en moderne relaties, met een vleug historie.' ***

Rinque Kuiperij

'Volmaakt en genadeloos grappig (David Sedaris) en in een heerlijk snel tempo geschreven.'

Joke de Meyer

'Crosley beschrijft hun wedervaren met een goed gebalanceerde dosering van humor die de vertelling een eigen karakter geeft en de lezer elke bladzijde opnieuw weet te verleiden.'

  • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij