Het einde van de eenzaamheid

Leden van ons I love lezen reviewteam hebben Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells gelezen en hebben een review geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle reviews. Als je alle complete reviews wilt lezen, scroll dan naar beneden.

Het einde van de eenzaamheid

Als de tijd nu eens niet bestond? Als alles wat je beleeft eeuwig was en als niet de tijd aan jou voorbijging, maar jijzelf aan de dingen die je beleeft?

Wanneer Jules Moreau na een ernstig motorongeluk in het ziekenhuis belandt, wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Al vroeg verloren Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch ongeval. Op hen alle drie laat dit verlies zijn sporen na, en in de jaren die volgen groeien zij gaandeweg uit elkaar. Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trekt zich steeds meer in zijn eigen wereld terug. Alleen met de mysterieuze Alva kan hij vriendschap sluiten; jaren later zal hij echter pas begrijpen wat ze voor hem betekent - en wat ze altijd voor hem heeft verzwegen.

Als ze volwassen zijn verschijnt Alva weer in zijn leven. Even ziet het ernaar uit dat ze de verloren jaren kunnen goedmaken, tot ze toch weer door het verleden worden ingehaald.

Het einde van de eenzaamheid is een ontroerende, prachtige roman over het verwerken van verlies en eenzaamheid, en over de vraag wat onveranderlijk is in de mens. En bovenal een grootse liefdesgeschiedenis.

Helena van Dijk

'Een ontroerend en subliem geschreven boek.'

Ellen Van Zuilekom

'Een prachtig boek.'

Dirk De Wolf

'De wijze waarop ze deze periode proberen te overwinnen is gewoon poëzie.'

Kelly Illegems

'Het verhaal is mooi verteld.'

Saskia Imbert

´Een prachtig geschreven roman over alle facetten van het leven.´

Diederik Taselaar

´Een prachtig geschreven verhaal dat je pakt en niet meer loslaat.´

Juul van den Berg

´Ik heb heerlijk in het boek gewoond. Met een lach en een traan.´

Peter Boer

´Een meesterlijk roman.´

Martin Overheul

´Wells werkt brede thematiek uit in een zorgvuldig opgebouwd verhaal, geschreven in een soepele stijl, voorzien van enkele zeer fraaie observaties en verteld met een grote overtuigingskracht.´

René Droger

´Zo liefdevol en krachtig, schrijft hij over zijn personages.´

  • Meulenhoff is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij